Openingstijden per 1-7-2019 :  Donderdag en Vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00  tot 18.00 uur;  Zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur.  Zondag,  Maandag,  Dinsdag en Woensdag gesloten, wel telefonisch bereikbaar en op afspraak ophaaldienst voor defecte voertuigen.

Start    

 
  Yamaha  Neo"s  4 takt

       2399,--

 

Piaggio Zip
vanaf   1389,-

 

Nu met de elektroscooter van de zaak fiscaal scoren?

Je ziet ze steeds meer die elektrische scooters. Dat komt ook door de fiscale voordelen ervan. Hoe zit dit nu? Hoe bent u met de elektroscooter van de zaak fiscaal goed op weg?
 

Geen fiscale bijtelling

Een scooter van de zaak kunt u voor zakelijke ritjes en woon-werkverkeer gebruiken zonder privé belast te worden. Een fiscale bijtelling, zoals bij de auto van de zaak, is er niet voor scooters.

De scooter ook privé gaan gebruiken?

Maar het wordt juist interessant als u de scooter ook privé gaat gebruiken. Bij de auto van de zaak moet u iedere zakelijke en privékilometer verantwoorden om onder de bijtelling uit te komen, en mag u ook niet meer dan 500 privékilometers rijden. Dit is bij een scooter niet nodig, geen kilometerregistratie dus.

Bewijs. Er geldt namelijk een omgekeerde bewijslast, dat wil zeggen dat bij twijfel de Belastingdienst moet aantonen dat de opgegeven privékilometers niet kloppen.

Maar gebruikt u de scooter privé, dan is het altijd verstandig om uw privékilometers op te geven als bijtelling op uw fiscale winst of inkomen. Doet u dat niet, dan hoeft de fiscus enkel te bewijzen dat de scooter privé gebruikt is om te kunnen naheffen met een boete.

Met een opgave van privékilometers kunt u dit voorkomen. Dat is niet duur, want u rekent namelijk alleen de werkelijke kosten per kilometer, en die zijn bij een scooter natuurlijk bijzonder laag. Tot zover de kostenkant, nu de voordelen!

Investeringsaftrek met scooter scoren

Het aanschaffen van een scooter heeft fiscaal gezien nog meer voordelen. Zo kunt u deze meenemen in de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek van maximaal 28%, mits u in het jaar van aanschaf in totaal meer dan € 2.200,- investeert in bedrijfsmiddelen.

MIA en Vamil

Milieu-investeringsaftrek. U kunt 13,5% van de helft van het investeringsbedrag in mindering brengen op uw fiscale winst in het jaar van aanschaf (milieu-investeringsaftrek).

Versneld afschrijven? Natuurlijk kunt u de aanschafkosten van de scooter van de zaak ‘gewoon' afschrijven. Maar u mag de scooter - als u dat wenst - ook versneld afschrijven. U kunt namelijk tot 75% van de aanschafwaarde in één keer afschrijven in het jaar van aankoop (Vamil).

Voor de MIA en de Vamil geldt wel dat u deze investeringen moet aanmelden bij Bureau IRWA in Breda (kijk op http://www.agentschapnl.nl).

Op de Milieulijst staat de scooter als volgt: ‘Elektrisch aangedreven brom- of snorfiets met lithiumhoudende accu' (Code: B 5071):< /p>

a. bestemd voor: het bedrijfsmatig vervoer over de openbare weg of op bedrijfsterreinen in de open lucht, met een brom- of snorfiets, voorzien van een elektromotor als hoofdmotor, waarbij de elektrische energie waarmee de elektromotor wordt aangedreven, is opgeslagen in één of meer lithiumhoudende accu's;

b. bestaande uit: een elektrisch aangedreven brom- of snorfiets met één of meer lithiumhoudende accu's, (eventueel) een oplaadstation, (eventueel) een extra lithiumhoudende wisselaccu en (eventueel) een vast aan het voertuig verbonden zonnepaneel.

Het betreffende bedrijfsmiddel komt voor ten hoogste 50% van het investeringsbedrag in aanmerking voor milieu-investeringsaftrek.

Een scooter van de zaak kunt u voor zakelijke ritjes en woon-werkverkeer gebruiken zonder priv&eacut e; belast te worden. Een fiscale bijtelling, zoals bij de auto van de zaak, is er niet voor scooters. U kunt ook nog investeringsaftrek en milieu-investeringsaftrek scoren, plus versneld afschrijven op de scooter!

© Indicator BV - Schootense Dreef 31 - Postbus 794 - 5700 AT Helmond
Kvk-nummer: 17085336
Tel.: 0492 – 59 31 31 - Fax: 0492 – 59 31 00
http://www.indicator.nl - klantenservice@indicator.nl
 

 

 

 

 

 

Wij adviseren, verkopen, onderhouden en repareren       

 bromfietsen, en scooters,                             

van diverse  merken 

in verschillende prijsklassen

ook voor onderdelen, accessoires, banden, helmen, kleding, etc.

Maak hiernaast een keuze.

Aan sommige pagina's wordt nog gewerkt.

Onze excuses voor dit ongemak.

 
Vraag vrijblijvend een offerte aan  
   

Start ] AGM ] Kymco ] Piaggio ] Sym ] Vespa ] Retro-Scooters ] Gratis Ophalen ] Motorbanden ] Aanbiedingen ] Nieuws ] [ Fiscaal Voordeel ] Brom(snor)fietsen ] Scooters ] Spartamet ] Electro-scooters ] Scooter vd maand ] Okeesions ] Prijslijsten ] Services ] Cross-Dirtbikes ] Onderhoud ] Verzekering ] Financiering ] Schade en Sloop ] Scootsecure ] Garantie ]

Scooter Service 

Grote Straat 56B   6325 ED   Berg en Terblijt

Tel: 043-6040180

E-mail :
info@scooters-service.nl.

Openingstijden  2019  :  Scooter   Service

Donderdag en vrijdag:       9.00 tot 12.00 en van 14.00-18.00 uur

Zaterdag:                                   9.00-13.00 uur

 Gesloten:        Zondag, Maandag, Dinsdag en Woensdag gesloten, wel telefonisch bereikbaar en op afspraak ophaaldienst voor defecte voertuigen.

U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan info@scooters-service.nl.
Copyright © 2001 Scooter Service